Muškarac i žena iz nacionalne evidencije nestalih pronađeni mrtvi u Dravi

vv | 19.8.2021. u 14:38h | Objavljeno u Crna kronika

Vezano uz pronalazak tijela ženske osobe u utorak, 17. kolovoza kod hidroelektrane u Sračincu te pronalazak tijela muške osobe u srijedu, 18. kolovoza na predjelu Beli Kipi na Dravi, iz PU varaždinske izvijestili su danas da je prepoznavanjem od strane članova obitelji utvrđeno kako se radi o 66-godišnjoj ženi te o 43-godišnjem muškarcu.

- U četvrtak, 19. kolovoza na Odjelu patologije Opće bolnice Varaždin obavljene su obdukcije tijela pronađenih osoba te je utvrđeno da je smrt kod oboje nastupila uslijed utapanja. Također je utvrđeno da navedeni slučajevi utapanja nisu međusobno povezani. Za obje su osobe članovi obitelji prijavili nestanak te su policijski službenici tragali za istima - priopćili su iz policije.

Tijelo, koje je pronađeno prekjučer u vodi kod hidroelektrane u Sračincu, prilikom održavanja i čišćenja metalne mreže, najvjerojatnije pripada Brankici M. (1955.) iz Petrijanca, susjedne općine. Naime, njezin je nestanak prije tri dana prijavljen u nacionalnu evidenciju nestalih  osoba, ali je više tu nema.

Isto vrijedi i za Dean B. iz Cerja Nebojse (1978.), koji je također bio u spomenutoj evidenciji, a razlog što više nije vrlo vjerojatno je to što je njegovo tijelo pronađeno jučer na južnoj obali rijeke Drave nedaleko od Varaždina, točnije na predjelu zvanom Beli Kipi.

Označeno u