MURSKO SREDIŠĆE U obiteljskoj kući počinjeno razbojništvo, policija raspolaže opisom počinitelja

Varaždinske vijesti | 8.11.2021. u 10:20h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer u poslijepodnevnim satima u Murskom Središću dvoje nepoznatih počinitelja su počinili kazneno djelo Razbojništvo.

Naime, nepoznati počinitelji su došli do obiteljske kuće 85-godišnjaka i tražili ga vode, nakon čega ih je pustio u kuću. Potom su uz prijetnju tražili da im da nekoliko desetaka kuna, što je i učinio.

Nakon toga su ga fizički napali i uz prijetnju oštrim predmetom zatražili više novaca. S obzirom da kod sebe više novac nije imao, počinitelji su ispremetali prostorije kuće i udaljili se u nepoznatom smjeru. Oštećeni u događaju nije zadobio ozljede.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Policija raspolaže opisom počinitelja; mladić i djevojka starosti između 15 i 20 godina, srednje tjelesne građe i visine oko 165 centimetara.

Policija moli građane da ukoliko raspolažu s korisnim informacijama uz zajamčenu anonimnost da izvijeste policiju pozivom na broj 192, putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mogu osobno pristupiti u prostorije najbliže policijske postaje.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako građani ne bi postali žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela iz policije savjetuju:

• ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ;
• ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice "bolesti", nuđenja na prodaju "po povoljnim cijenama" raznih predmeta (knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i dr.), traženja milostinje, vode i sličnog – jer se izlažete riziku;
• ako se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid;
• kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite susjeda da vas povremeno obiđe;
• ukoliko su se sumnjive osobe dovezle automobilom zapišite registracijsku oznaku vozila te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila;
• pokušajte upamtiti čim više detalja, odnosno izgled osobe, odjeću, visinu, govor, specifično obilježje na tijelu (madež, tetovaža..)
• posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj "192"