Mrtav pijan autom ušao na prugu i vozio prema Varaždinu

M.P./Varaždinske vijesti | 6.3.2017. u 11:55h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici postaje prometne policije Varaždin i policijski službenici Interventne jedinice policije PU varaždinske postupali su jučer u 23.56 sati u Turčinu po dojavi građana da se po pruzi u Turčinu vozi osobno vozilo. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su na željezničkoj pruzi Zagreb-Kotoriba, zatekli osobno vozilo kojim je s 1.92 promila alkohola u upravljao 61-godišnjak.

Naime, pijan je na neutvrđenom mjestu ušao vozilom na željezničku prugu i upravljao prema Varaždinu. No, dolaskom na oko tristo metara od kolodvora Turčin zaustavio je vozilo jer je prugom u smjeru Varaždina naišao putnički vlak. Srećom, strojovođa je uočio vozilo na pruzi i pravovremeno zaustavio vlak.

Budući da je na taj načini izazvao opasnost za sebe i sigurnost željezničkog prometa, vozač je doveden u Policijsku postaju Varaždin te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Željeznički promet je bio u prekidu od 23.56 do 00.15 sati.

Policijski službenici protiv vozača podnose kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.