Žena (40) iz V. Toplica policajca nazvala "debelom svinjom" pa kažnjena s 114 kuna Foto: VV arhiva/ilustracija

Žena (40) iz V. Toplica policajca nazvala "debelom svinjom" pa kažnjena s 114 kuna

| 13.12.2017. u 11:22h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog nazivanja jednog policajca "debelom svinjom", a drugog "nepismenim", četrdesetogodišnjakinja sa šireg područja Varaždinskih Toplica mora platiti novčanu kaznu od 114 kuna.

Presudio je tako Prekršajni sud u Varaždinu - Stalna služba u Novom Marofu, a povodom optužnog prijedloga koji je Policijska postaja Novi Marof u srpnju 2015. godine podnijela protiv 40-godišnjakinje jer je počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno jer je omalovažavala ili vrijeđala službene osobe.

Četrdesetogodišnjakinju je sud proglasio krivom jer je početkom srpnja 2015. godine došla u prostorije PP Novi Marof te se obratila policijskom službeniku da prijavi uznemiravanje. Međutim, bez ikakvog ga je povoda počela vrijeđati i omalovažavati pogrdnim riječima "debela svinjo, debeli, ne želim razgovarati s debelim osobama, pošalji mi nekoga normalnoga", a potom je prilikom postupanja po njezinoj prijavi bez ikakvog povoda vrijeđajući omalovažavala drugog policijskog službenika rekavši mu "što ti želiš, ne znaš ni pisati".

Zbog počinjenog prekršaja, izrečena joj je novčana kazna od 114 kuna, premda je člankom zakona zapriječena novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kazna zatvora do 30 dana.

- Prilikom odlučivanja o kazni, kao otegnoto uzeto je njeno dosadašnje kažnjavanje, dok olakotnih okolnosti nije bilo. No, sud je prilikom odabira vrste sankcije našao da će se svrha kažnjavanja ostvariti izricanjem ublažene novčane kazne - navodi se u presudi na koju stranke imaju pravo žalbe.