Mladiću koji se zabijao u policijska vozila kod Ludbrega pronađena marihuana?! Foto: Ilustracija

Mladiću koji se zabijao u policijska vozila kod Ludbrega pronađena marihuana?!

Varaždinske vijesti | 8.1.2019. u 13:11h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela. Podsjećamo, u nedjelju, 6. siječnja oko 20:30 sati na državnoj cesti između Selnika i Ludbrega, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pokušali su uporabom svjetlosnih znakova te svjetleće stop tablice, zaustaviti osobno vozilo kojim je upravljao navedeni, zbog sumnje da prevozi predmete koji potječu iz počinjenog kaznenog djela.

On je tom prilikom namjerno, stražnjim lijevim dijelom svojeg vozila, udario u prednji desni dio službenog policijskog vozila s upaljenim svjetlosnim signalima kojim je upravljao policijski službenik. Nakon udara, u cilju izbjegavanja policijskih službenika, nastavio se kretati osobnim vozilom ulicom Vatroslava Lisinskog u smjeru centra Ludbrega, kojom prilikom je policijski službenik s prethodno udarenim vozilom, pretekao njegovo vozilo te ga blokirao.

Navedeni je najprije zaustavio vozilo, a potom je u namjeri bijega krenuo vozilom velikom brzinom unatrag i namjerno udario u drugo službeno policijsko vozilo s upaljenim svjetlosnim signalima, kojim je upravljao drugi policijski službenik. U cilju sprječavanja daljnjeg bijega 25-godišnjaka, policijski su službenici nad istim uporabili sredstva prisile, nakon čega je doveden u Policijsku upravu varaždinsku. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženo je osobno vozilo i stan kojima se navedeni koristi te je u vozilu pronađeno ukupno oko 67 grama materije nalik na drogu marihuanu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, navedeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi, Oštećenje tuđe stvari i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.