Mladića koji se opirao uhićenju kod Ludbrega se sumnjiči i za nasilje u obitelji i silovanje?! Foto: Pixabay/Ilustracija

Mladića koji se opirao uhićenju kod Ludbrega se sumnjiči i za nasilje u obitelji i silovanje?!

Varaždinske vijesti | 11.1.2019. u 09:11h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon što smo već pisali o mladiću, 26-godišnjaku, koji se 6. siječnja 2019. nije zaustavio u svojem vozilu nakon što su mu policijski službenici dali svjetlosne znakove da se zaustavi, već je nastavio vožnju i vozilom udario u dva zaustavljena policijska vozila te ih oštetio, a jedan policijski službenik zadobio tjelesne ozljede, dok je u njegovom autu nađeno oko 67 grama materije nalik na drogu marihuanu, došlo je i do osnovane sumnje da je napastovao svoju ženu i dijete.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 1. toč. 1. u svezi čl. 152. st. 1. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a, povrede djetetovih prava iz čl. 117. st. 2. KZ-a i prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak od svibnja 2015. godine u stanu i kući u okolici Varaždina, u prisutnosti svog sina (2014.) omalovažavao, vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu te joj prijetio da će ju ubiti, a tijekom 2018. godine u više navrata prisiljavao ju na spolne odnose protiv njezine volje.

Državno odvjetništvo je odredilo osumnjičeniku mjere opreza udaljenja iz doma, zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s određenim osobama zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.