Mladić s 2,41 promila sletio s ceste, ozlijeđena 63-godišnja putnica iz vozila Foto: Pixabay / ilustracija

Mladić s 2,41 promila sletio s ceste, ozlijeđena 63-godišnja putnica iz vozila

VV | 2.5.2023. u 13:36h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 12 prometnih nesreća i to tri s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U subotu, 29. travnja oko 21 sat, na nerazvrstanoj cesti između Jalkovca i Gojanca, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 40-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.94 promila, iz smjera Jalkovca u smjeru Gojanca. Dolaskom do nadvožnjaka državne ceste D-2, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevo van kolnika, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu. Uslijed udara vozilo se odbilo natrag na kolnik, gdje se prevrnulo na krov. Vozač je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U nedjelju, 30. travnja oko 14.15 sati na državnoj cesti D-3 između Turčina i Križanca, ozlijeđen je 45-godišnjak. On je upravljao motociklom desnom prometnom trakom državne ceste iz smjera Turčina u smjeru Križanca. Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u desno van kolnika na zelenu površinu. Pritom je došlo do pada vozača, prevrtanja motocikla na desni bok i nekontroliranog kretanja prema naprijed. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 1. svibnja oko 13.30 sati u Imbriovcu Jalžabetskom, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 20 godina, u svojstvu mladog vozača, upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.41 promila, iz smjera Varaždina u smjeru Jalžabeta. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama i stanju vozila, sletio je udesno van kolnika na prometni znak te betonski most i zelenu površinu, nakon čega je prednjim dijelom vozila naletio na metalnu dvorišnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 63-godišnja putnica iz vozila te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je doveden u Postaju prometne policije Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Označeno u