Mladić pod utjecajem alkohola u zavoju udario u banderu, nakon čega se automobil zapalio

Varaždinske vijesti | 18.3.2024. u 09:54h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 16. ožujaka nekoliko minuta poslije ponoći na gradskoj prometnici između Žiškovca i Vratišinca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni 19-godišnji vozač i 24-godišnji putnik iz osobnog automobila.

Mladi 19-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,15 g/kg, osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka te pritom nije prilagodio brzinu kretanja osobinama (zavoj) i vidljivosti (noć).

Uslijed opisane situacije u zavoju je izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te u zanošenju izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u drveni stup niskonaponske električne mreže.

Automobil se potom uslijed siline udara vratio na kolnik i prevrnuo na krov, a potom se zapalio te u potpunosti izgorio.

U gašenju požara sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i lokalnog DVD-a. Na mjestu događaja liječnik pristiglog tima hitne medicinske pomoći pregledao je 19-godišnjeg vozača te utvrdio kako je u nesreći lakše ozlijeđen.

Ozlijeđeni 24-godišnji putnik iz automobila prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na promatranju, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača).

U razdoblju od 00:25 do 3:15 sati prometnica između Žiškovca i Vratišinca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim prometnicama.

Označeno u