Mladić i djevojka pred crkvom napali 85-godišnjakinju, uzeli joj novac i teško ozlijedili

Varaždinske vijesti | 26.12.2022. u 08:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je,  nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (2003. i 1996.) zbog počinjenih kaznenih djela razbojništva i teške tjelesne ozljede.

- Okrivljenu 19-godišnjakinju i okrivljenog 26-godišnjaka tereti se da su 8. listopada 2022. oko 18:15 sati, u dvorištu ispred crkve u Varaždinu, prema prethodnom dogovoru, prišli s leđa 85-godišnjakinji pa je, dok je 26-godišnjak pazio da netko ne naiđe, okrivljena 19-godišnjakinja snažnim joj potezanjem pokušala istrgnuti iz ruke torbicu pri čemu je oštećenica pala na tlo. Okrivljena 19-godišnjakinja ju je nastavila snažno potezati i uspjela joj je uzeti torbicu s novcem i drugim predmetima nakon čega je oboje okrivljenika pobjeglo, a oštećena 85-godišnjakinja je zadobila tešku ozljedu (prijelom nadlaktice) - priopćili su iz Državnog odvjetništva.

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetništva i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.