Mercedes mu vraćen, a dobiva i 5.783 eura za štetu jer je čuvan na otvorenom Foto: Ilustracija

Mercedes mu vraćen, a dobiva i 5.783 eura za štetu jer je čuvan na otvorenom

vv | 29.4.2024. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog neodržavanja i lošeg konzerviranja njegovog Mercedesa, koje je ostavljeno u dvorištu policijske postaje Ludbreg jer se za njim tragalo u Slovačkoj, Republika Hrvatska trebat će isplatiti njegovom vlasniku 5.783 eura sa zakonskom zateznom kamatom, ukoliko postane pravomoćna presuda varaždinskog Općinskog suda.

U tužbi za naknadu štete Ludbrežanin Denis N. naveo je da je njegov Mercedes C220 CDI, koji je kupio u Njemačkoj u dobroj vjeri, privremeno oduzela Služba kriminalističke policije PU varaždinske još 19. prosinca 2016. godine, a vozilo mu je vraćeno, nakon više zahtjeva za povrat, tek 6. kolovoza 2018. godine. Povratu je bio nazočan sudski vještak, koji je vozilo pregledao i izradio vještački nalaz, a zatim je odvezeno u automehaničarsku radionicu. Nakon toga, pozvao je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu na pregled vozila najkasnije do 31. kolovoza, nakon čega je počeo popravak vozila za koje je zatražio naknadu štete sukladno vještačkom nalazu, no ODO u Varaždinu odbilo je zahtjev za mirno rješenje spora pa se odlučio na tužbu.

U tužbi navodi da je vještačkim nalazom utvrđeno da je na njegovom vozilu nastala šteta u visini od 45.787,94 kn i to zbog neodržavanja i lošeg konzerviranja jer je spremljen u neadekvatnim uvjetima, odnosno u dvorištu na otvorenom PP Ludbreg.

Vuše pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u