MEĐIMURJE Kod Ivanovca poginuo 42-godišnjak, izgubio nadzor i nije bio vezan Foto: Ilustracija/Arhiva VV

MEĐIMURJE Kod Ivanovca poginuo 42-godišnjak, izgubio nadzor i nije bio vezan

VV | 28.11.2020. u 08:32h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Teška prometna nesreća dogodila se jučer navečer, nešto prije 20 sati u Ivanovcu, susjednoj Međimurskoj županiji u kojoj je smrtno stradao 42-godišnji vozač osobnog automobila.

- Upravljajući Mazdom Premacy, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Josipa Broza, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) te vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju automobilom djelomično sišao izvan kolnika na travnatu površinu. Potom je u povratku automobila na kolnik došlo do zanošenja te izlijetanja izvan kolnika, gdje je automobil udario u dvorišnu ogradu obiteljske kuće, a u nastavku kretanja i u stabla unutar dvorišta. Uslijed siline udara dio odbačenih dijelova ograde oštetili su Hondu Accord čakovečkih registarskih, koja je bila parkirana u dvorištu. Očevidom je utvrđeno kako vozač Mazde za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Liječnik pristigle ekipe hitne medicinske pomoći na mjestu događaja utvrdio je smrt 42-godišnjeg vozača - izvijestili su jutros iz PU međimurske.

Na mjestu događaja pripadnici JVP-a Čakovec sudjelovali su u vađenja tijela preminulog vozača iz vozila koje je prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec na obdukciju.

Preminuli 42-godišnji vozač osobnog automobila deveta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini. Iz PU međimurske apeliraju na vozače da brzinu vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cestama.

- Ovog vikenda na području Međimurske županije očekuje se pojava slabe kiše, koja će potkraj vikenda, s padom temperature prijeći u susnježicu, a u višim predjelima i u snijeg. U takvim okolnostima, kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano te se produžava zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika namijenjen za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima - upozoravaju iz policije te podsjećaju vozače na obaveznu zimsku opremu te obavezno korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje.

- Prije početka vožnje, pa i one najkraće, obavezno koristite sigurnosni pojas - poručuju.

Označeno u