MALVERZACIJE Direktor nezakonito do gotovo milijun kuna!? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

MALVERZACIJE Direktor nezakonito do gotovo milijun kuna!?

Martin Novosel | 11.7.2022. u 18:30h | Objavljeno u Crna kronika

Pred Županijskim sudom u Varaždinu ispitani su prvi svjedoci u kaznenom slučaju Borisa Obrula, slovenskog državljana koji se tereti da bi kao vlasnik oštetio Megatel centar za 865.644,30 kuna. Ispitana su dva svjedoka, R. M. i M. T., koji su bili zaposlenici Megatel centar u Gospiću.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva, od 4. lipnja 2014. do 31. ožujka 2016. u više mjesta u Sloveniji i u Hrvatskoj, kao direktor Megatel Centra Čakovec, s bankovnom karticom podizao novac tvrtke koji nije u čitavim iznosima trošio za potrebe poslovanja, već ga je zadržavao za sebe. Tako je podigao ukupno 1.053.106 kuna, od čega je 865.644 kuna zadržao za sebe, a 187.462 kuna, za potrebe tvrtki Megatel centar, koja se bavila telekomunikacijskim uslugama i prodajom prateće opreme, a često je imala ugovor s Hrvatskim telekomom.

U svojim iskazima pred državnim odvjetništvom svjedoci su govorili o poslovnoj praksi unutar tvrtke te načinu isplata plaća, koje često nisu u punom iznosima stizale na tekući račun, već se razlika plaća i prekovremenih, često isplaćivala na ruke. Upravo za to je, tvrdi okrivljeni, podizao novca s bankomata koji nije išao u “njegov džep”, već zaposlenicima, i to od oko 15.000 ili 25.000 kuna...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...