Lopovi u akciji: Krađe u Varaždinu, Cerju Nebojse, Podrutama, Donjem i Gornjem Makojišću.... Foto: pexels/ilustracija

Lopovi u akciji: Krađe u Varaždinu, Cerju Nebojse, Podrutama, Donjem i Gornjem Makojišću....

vv | 11.4.2023. u 17:31h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom noći 6/7. travnja u mjestu Cerje Nebojse, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 79-godišnjakinje kojom prilikom nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala provalom procjenjuje se na oko 100 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 9. travnja u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj je provalio u jedan ugostiteljski objekt i otuđio oko 300 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 9. travnja u Podrutama, nepoznati je počinitelj provalio u spremišta dva mobilna semafora i iz istih otuđio akumulatore u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Trnovcu. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 8. do 9. travnja, na predjelu zvanom Visočka steza u Gornjem Makojišću, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 40-godišnjaka te otuđio hranu, razna alkoholna pića i druge predmete. Prema izjavi vlasnika, materijalna šteta iznosi 300 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 7. travnja oko 19.20 sati u jednom trgovačkom centru u ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, nepoznati je počinitelj je iskoristio nepažnju 15-godišnjakinje i otuđio dvije vrećice u kojima su se nalazili kozmetički proizvodi i torbicu s dokumentima i novcem koje je ista ostavila ispred kabine wc-a. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 240 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 7. travnja temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, policijski službenici PP Ivanec izvršili su pretraga kuće i drugih prostorija u vlasništvu 27- godišnjaka. Prilikom pretrage pronađena su četiri pvc smotuljka u kojima se nalazila zelena biljna materija nalik na drogu marihuanu ukupne težine 3 grama i 11 komada raznog streljiva. Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog po čl. 3 Zakon o suzbijanju zlouporabe droga i kaznena prijava iz čl. 331 zbog počinjenja kaznenog djela „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U razdoblju od 1. do 7. travnja u mjestu Donje Makojišće, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 50-godišnjaka i otuđio dvije flaše alkoholnog pića. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 100 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U srijedu, 29. ožujka iz jednog hostela u Varaždinu, nepoznati je počinitelj je otuđio nekoliko vatrogasnih aparata u vlasništvu istog. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.