Lopovi tijekom vikenda ordinirali uz Dravu, na Aquacityju, u Beretincu, Lepoglavi i Bednji Foto: ilustracija

Lopovi tijekom vikenda ordinirali uz Dravu, na Aquacityju, u Beretincu, Lepoglavi i Bednji

I.D./Varaždinske vijesti | 19.8.2019. u 13:05h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 61-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj 16. kolovoza u Jelačićevoj ulici u Beretincu provalio u kuću u kojoj je porazbacao stvari i otuđio nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Zaprimili su i prijavu 43-godišnjakinje da joj je nepoznati počinitelj 18. kolovoza u predjelu Struga uz obalu rijeke Drave u Varaždinu na osobito drzak način iz ruke istrgnuo i otuđio mobitel i novac, dok joj je drugi nepoznati počinitelj otuđio torbicu. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Jedan je 46-godišnjak pak prijavio da je 18. kolovoza nepoznati počinitelj u predjelu Cirkovečka na obali rijeke Drave istrgnuo i otuđio ruksak sa stvarima i novčanikom. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su i prijavu 29-godišnjaka da je nepoznati počinitelj jučer, 18. kolovoza, na parkiralištu kod kupališta Aquacity u Varaždinu provalio u osobno vozilo iz kojeg je otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

31-godišnjakinja je policiji prijavila da je nepoznati počinitelj jučer, 18. kolovoza u Lepoglavi na parkiralištu groblja provalio u osobno vozilo iz kojeg je otuđio torbu sa mobitelom i dokumentima. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Ivanečki policajci zaprimili su prijavu 56-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj jučer, 18. kolovoza oko 23.40 sati u Podorešju u Bednji na ulici prišao s leđa i gurnuo ga u jarak te mu otuđio novčanik s novcem. Prilikom pada muškarac je zadobio ozljede, a medicinsku pomoć nije zatražio. Ozljede mu za sad nisu okvalificirane. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

- Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem ovih kaznenih djela - napominju iz PU varaždinske.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su četiri prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Hrženici, Gornjem Knegincu i u dva slučaja u Varaždinu, a riječ je o događaju vezanim uz tuču, svađu i viku i vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba.

Označeno u