Lopovi "ordinirali" na Sajmištu, Malom placu i parkiralištu kod Drave Foto: ilustracija

Lopovi "ordinirali" na Sajmištu, Malom placu i parkiralištu kod Drave

I.D./Varaždinske vijesti | 17.9.2018. u 20:53h | Objavljeno u Crna kronika

Proteklih je dana na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno nekoliko provala i krađa.

U četvrtak, 13. rujna oko 10 sati, u Varaždinu (Sajmište), nepoznati je počinitelj okrao 60-godišnjaka. Nepoznati je počinitelj iskoristio kraću nepažnju muškarca te mu iz otvorene torbice otuđio mobitel. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 14. rujna oko 19.30 sati u Varaždinu (Mali plac), nepoznati je počinitelj otuđio mobitel u vlasništvu 32-godišnjaka, kojim se koristila njegova maloljetna kćer. Visina materijalne štete iznosi nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 15. rujna od 11 do 12.15 sati, u Međimurskoj ulici u Varaždinu, na parkiralištu kod rijeke Drave, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo kojim se koristi 48-godišnjakinja. Lopov je razbio vjetrobransko staklo na suvozačevim vratima te, kroz načinjeni otvor, sa sjedala otuđio torbicu s novčanikom u kojem se nalazio novac i osobni i bankovni dokumenti. Visina materijalne štete prema izjavi vlasnice iznosi više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je sedam prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Krušljevcu, Vinici i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz naročito drsko i nepristojno ponašanje, tuču, svađu i viku, vrijeđanje moralnih osjećaja građana te vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba.

Označeno u