Lopovi aktivni širom županije, u Svibovcu P. ukrali kobasice, rakiju, pušku... Foto: ilustracija

Lopovi aktivni širom županije, u Svibovcu P. ukrali kobasice, rakiju, pušku...

I.D./Varaždinske vijesti | 13.2.2017. u 15:31h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Tijekom noći 9./10. veljače u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Sesvetama te otuđio novac i cigarete. Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 9. do 10. veljače u Gajevoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije kojima se koristi agencija za promet nekretninama sa sjedištem u Čakovcu. Tom je prilikom ispreturao stvari no nije ništa otuđio. Nakon toga je, najvjerojatnije u namjeri prikrivanja tragova, u središnjoj prostoriji, na drvenom podu prekrivenom tepisonom, uporabom otvorenog plamena zapalio nekoliko fascikala s raznim dokumentima. Požar se potom proširio na gorive predmete u prostoriji te se nakon nekog vremena sam ugasio. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

U petak, 10. veljače od 14.30 do 20 sati, na parkiralištu u Ulici Kralja Petra Krešimira IV u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 37-godišnjaka. Tom je prilikom otuđio torbicu s kozmetikom i nakitom u vlasništvu 38-godišnjakinje. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom noći 10./11. veljače u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, nepoznati je počinitelj provalio u garažu u vlasništvu 56-godišnjaka, te iz ledenice otuđio desetak kilograma smrznutog mesa, preko 10 kilograma suhih kobasica, nekoliko desetaka litara rakije, zračnu pušku i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 4. do 11. veljače u Tonimirskoj ulici u Varaždinskim Toplicama, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 51-godišnjaka. Popis otuđenih stvari i visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 11. veljače u večernjim satima, u Ulici M.P.Miškine u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz osobnog vozila u vlasništvu 31-godišnjaka otuđio laptop s torbom, USB stick i drugo, vlasništvo 27-godišnjakinje. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je  šest prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Sračincu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje te vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba.

Označeno u