Kirurgu stroža kazna zbog nepodobnog liječenja pacijenta koji je umro Foto: Pixabay / ilustracija

Kirurgu stroža kazna zbog nepodobnog liječenja pacijenta koji je umro

Varaždinske vijesti | 3.12.2022. u 08:00h | Objavljeno u Crna kronika

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1970.) proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

- Optuženik je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu, kao liječnik kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova te propustio primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke uslijed čega je pacijent preminuo - navodi Općinsko državno odvjetništvo.

Općinski sud u Varaždinu osudio je optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. 

Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Presuda je pravomoćna.