Lepoglava: Motociklom jurio 160 kilometra na sat u zoni gdje je dozvoljeno 70 km/h Foto: Ilustracija

Lepoglava: Motociklom jurio 160 kilometra na sat u zoni gdje je dozvoljeno 70 km/h

VV | 17.7.2020. u 20:03h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 16. srpnja oko 18.30 sati u Lepoglavi, na državnoj cesti D-35, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, specijalnim su vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, utvrdili nepropisnu brzinu kretanja motocikla kojim je upravljao 44-godišnjak. Isti se na dionici ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h, kretao motociklom brzinom od 160 km/h, što umanjeno za toleranciju na mjerne uređaje od 10%, iznosi 144 km/h.

Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 5 000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od 1 mjesec. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, odredit će mu se i 3 negativna prekršajna boda.

Ponovno skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da će policijski službenici Policijske uprave varaždinske i u dane narednog vikenda provoditi pojačane mjere u nadzoru cestovnog prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje prekršaja tzv. 4 glavnih ubojica u prometu, odnosno prekršaja vezanih uz  alkohol, nedopuštene brzine kretanja vozila, pojas i mobitel.