Lažnim profilom na društvenoj mreži namamili 44-godišnjaka pa mu ukrali mobitel i novac Foto: ilustracija

Lažnim profilom na društvenoj mreži namamili 44-godišnjaka pa mu ukrali mobitel i novac

Varaždinske vijesti | 27.8.2022. u 18:38h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva nad 44-godišnjakom.

Kako se sumnja, muškarac starosti 27 godina, koristeći lažni profil na jednoj društvenoj mreži, namamio je oštećenog 44-godišnjaka i s njime dogovorio susret kod Donjeg Vratna.

- Kad je oštećeni došao na dogovoreno mjesto, u ponedjeljak, 22. kolovoza oko 20.20 sati, 27-godišnjak je zajedno sa 40-godišnjakom počinio razbojništvo nad njime, na način da su mu prijetili nasilnim radnjama fizičkom snagom, a 40-godišnjak i nožem te mu otuđili mobitel i novac. Pritom im je pomagala i 27-godišnjakinja - priopćili su danas iz PU varaždinske.

Visina materijalne štete iznosi više tisuća kuna.

- Po počinjenju kaznenog djela, navedeni su pobjegli s mjesta događaja te nakon toga otuđeni novac potrošili za kupnju razne robe u trgovinama. Policijski su službenici tijekom kriminalističkog istraživanja pronašli otuđeni mobitel. Dvojica počinitelja predana su uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok će se kaznena prijava protiv 27-godišnjakinje podnijeti redovnim putem - navode iz varaždinske policije.

Označeno u