Kosovare prevarila prevoditeljica u policijskoj postaji u Varaždinu!? Foto: Ilustracija

Kosovare prevarila prevoditeljica u policijskoj postaji u Varaždinu!?

| 7.11.2016. u 13:31h | Objavljeno u Crna kronika

S.R., inače rodom iz Makedonije, proglašena je krivom zbog prijevare, odnosno jer je u noći sa 6. na 7. svibnja 2013. godine u svojstvu prevoditeljice za albanski jezik u prostorijama Policijske postaje Varaždin, u nakani da se nepripadno okoristi, od dvojice Kosovara nad kojima je bilo počinjeno razbojništvo te su bili opljačkani zatražila i dobila telefonske brojeve njihove rodbine.

Obavijestila ih je da se oni nalaze u zatvoru, no potrebno im je žurno dostaviti 700 eura kako bi bili pušteni na slobodu. Tast jednog od dvojice Kosovara povjerovao joj je te, želeći im pomoći, po njenoj uputi poštanskom uslugom poslao novac na ime njenog supruga. On je podigao novac i predao joj 5.134 kune, no S.R. ga nije predala Kosovarima, već ga je zadržala i oštetila ih za 700 eura.

S.R. je izjavila da se ne smatra krivom navevši u obrani da su je Kosovari zamolili da im da nešto novaca za hranu. Suprug joj je dozvolio da im posudi njihovih 700 eura, no pritom nije tražila nikakvu potvrdu kazavši da su joj se kleli djecom da će joj vratiti novac te su joj dali broj članova svoje obitelji kako bi im se javila za povrat novca. Ona im je povjerovala i kontaktirala s jednim od članova obitelji, koji je od nje tražio adresu na koju će joj poslati novac.

No dvojica Kosovara u svojim su iskazima tvrdila suprotno.

Više o ovom nesvakidašnjem događaju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti