Kontrola u prometu: Tijekom vikenda utvrđeno 300 prekršaja i 13 prometnih nesreća Foto: Ilustracija

Kontrola u prometu: Tijekom vikenda utvrđeno 300 prekršaja i 13 prometnih nesreća

VV | 20.7.2020. u 22:30h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 17. do 19. srpnja (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 202 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 67 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 300 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.13 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina je iznosila 113 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, tri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen i priveden nadležnom prekršajnom sucu radi provedbe žurnog postupka, te mu je privremeno oduzeto vozilo.

Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to deset prometnih nesreća sa materijalnom štetom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.
Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 300 prekršaja.