Kod mladića (24) policija pronašla pušku, streljivo i prerađeni zračni pištolj Foto: Ilustracija

Kod mladića (24) policija pronašla pušku, streljivo i prerađeni zračni pištolj

M.P./Varaždinske vijesti | 8.11.2017. u 12:32h | Objavljeno u Crna kronika

Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Varaždinu, policijski službenici PP Varaždin jučer su pretražili kuću i druge prostorije u Budislavcu i u Varaždinu kojima se koristi 24-godišnjak.

Tom prilikom dragovoljno im je predana jedna puška domaće izrade, devet komada lovačkog streljiva i nekoliko komada streljiva za malokalibarsko oružje te jedan zračni pištolj prerađen u vatreno oružje. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“, mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju.
Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo - naveli su iz PU varaždinske.