Kod Lužana Biškupečkog vozilom sletjela u jarak i prevrnula se na krov Foto: ilustracija

Kod Lužana Biškupečkog vozilom sletjela u jarak i prevrnula se na krov

Varaždinske vijesti | 19.9.2022. u 16:33h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 16. rujna oko 6.30 sati na državnoj cesti D-3 kod Lužana Biškupečkog, ozlijeđena je 52-godišnjakinja,

Upravljala je osobnim vozilom lijevom prometnom trakom istočne kolnike trake navedene državne ceste. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, izgubila je nadzor nad upravljačem i vozilom sletjela van kolnika u desno, u cestovni jarak, gdje se vozilo prevrnulo na krov.

Pritom je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U petak, 16. rujna oko 19 sati u ulici Josipa Kozarca u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 66 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.69 g/kg iz smjera Prešernove ulice.

Dolaskom do raskrižja s ulicom Frana Supila, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, zadržavajući smjer kretanja ravno, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala ulicom u koju se uključivao.

Zbog toga je u desnu bočnu stranu njegovog vozila, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je Supilovom ulicom u smjeru Merlićeve ulice, upravljao 48-godišnjak.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 64-godišnja putnica iz vozila 48-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 17. rujna oko 19.50 sati na županijskoj cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Varaždina, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, vozilo se zanijelo i prešlo na suprotnu prometnu traku, pri čemu je desnom bočnom stranom udarilo u prednju stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnjak.

Vozilo 22-godišnjaka je uslijed udara odbačeno ulijevo van kolnika na oranicu gdje se zaustavilo. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te 33-godišnja putnica iz vozila 36-godišnjaka.

Svi su nakon pružene medicinske pomoći u Općoj bolnici Varaždin, pušteni kući, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.