Kod Jalžabeta u petak nestalo dijete, u potragu krenule sve žurne službe Foto: DVD Jalžabet

Kod Jalžabeta u petak nestalo dijete, u potragu krenule sve žurne službe

Varaždinske vijesti | 11.3.2023. u 11:07h | Objavljeno u Crna kronika

U petak poslijepodne na području Golog Brda kod Jalžabeta nestalo je dijete te su odmah alarmirane žurne službe. Srećom, dijete je ubrzo pronađeno.

- Dijete je bilo nestalo u Jalžabetu, na području Golog Brda na kojem su vinogradi i vikendice. Pretpostavlja se kako je odlutalo od obitelji koja je bila u klijeti. Kako ga satima nisu mogli naći, uslijedila je panika te poziv policiji i centru 112 - piše danica.hr.

Oko 16 sati Javna vatrogasna postrojba Varaždin alarmirala je sva dobrovoljna vatrogasna društva na tom području da krenu u potragu za djetetom. Na teren je, među ostalim, pohitala i policija.

Tako su iz DVD-a Kneginec Gornji u 16.08 sati primili dojavu o potrebi za potragom za nestalim djetetom.

- Dana, 10.03.2023. godine u 16:08 sati, operativni članovi DVD-a Kneginec Gornji zaprimili su dojavu VOC-a JVP Varaždin o potrebi za potragom nestale osobe u Jalžabetu, Golo Brdo. Zborno mjesto, kod spremišta vode. Na mjesto događaja izlazimo s navalnim, tehničkim i kombi vozilom te 14 operativnih vatrogasaca. Na putu prema zbornom mjestu dobivamo informaciju kako je osoba u međuvremenu pronađena. Intervenciju završavamo u 16:40 sati - objavili su kneginečki vatrogasci na Facebooku.

Dojavu su oko 15:52 dobili i članovi DVD-a Jalžabet, a u potragu su pohitali i vatrogaci iz Martijanca.

- Na intervenciju izlazimo u 15:56h s kombi vozilom Peugeot Boxer i s 9 operativnih članova. Dolazimo na zborno mjesto te tamo zatičemo djelatnike policije. U dogovoru s policijom 8 članova odmah kreće u potragu za nestalim djetetom dok jedan član ostaje čekati ostale žurne službe s kojima kasnije koordinira. Ubrzo nakon početka potrage saznajemo da je dijete uspješno pronađeno. Uz nas na intervenciji još su bili prisutni djelatnici PP Varaždin, društva iz naše zajednice, društva iz susjednih zajednica Kneginec Gornji i Martijanec te pripadnici HGSS-a Varaždin. Završetak intervencije i povratak u spremište u 16:45h - naveli su iz DVD-a Jalžabet.