Kod 48-godišnjaka u Varaždinskim Toplicama policija pronašla streljivo Foto: ilustracija

Kod 48-godišnjaka u Varaždinskim Toplicama policija pronašla streljivo

I.D./Varaždinske vijesti | 22.2.2017. u 10:05h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom. Sumnja se da je ilegalno posjedovao oružje.

Po nalogu Županijskog suda u Varaždinu provedena je pretraga kuće i drugih prostorija osumnjičenog na području Varaždinskih Toplica, te je tom prilikom pronađeno nekoliko stotina raznog streljiva različitih kalibara, jedan spremnik za automatsku pušku i lovačke patrone.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari nadležnom Državnom odvjetništvu.

Puskaduhanstreljivo

Temeljem prethodno pribavljenog naloga Županijskog suda u Varaždinu, jučer su i policijski službenici Policijske postaje Čakovec tražili ilegalno oružje. Tako su pretražili  prostorije obiteljske kuće, kojima se koristi 59-godišnjak, a prilikom pretrage pronađeno je i privremeno oduzeto 29 PVC vrećica ispunjenih sa sitno rezanim duhanom bez trošarinskih (nadzornih) markica Ministarstva financija ukupne mase 13.865 grama, 21 patrona lovačkog streljiva i ručno izrađena puška.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" i „nedozvoljena trgovina“ protiv 59-godišnjeg  osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Označeno u