Jozinović: "Žrtva sam onih koji su sve znali o isplatama, ali nisu htjeli izgubiti mandate" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Jozinović: "Žrtva sam onih koji su sve znali o isplatama, ali nisu htjeli izgubiti mandate"

Ivica Kruhoberec | 7.2.2022. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Ne smatram se krivim po prvoj točci optužnice, dok sam po drugoj kriv, rekao je u uvodu svoje obrane Mladen Jozinović, bivši direktor tvrtki Piškornica i Piškornica - sanacijsko odlagalište, kojeg Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti da si je od 15. srpnja 2016. do 15. studenog 2017.godine pribavio nepripadnu imovinsku korist od oko 1,5 milijuna kuna tako što je neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca tvrtke u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, isplatu naknade za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo,niti pak je zanjih ishodio suglasnosti
nadzornog odbora i skupštine društva.  Uz to, tereti ga se i za to da je prilikom zapošljavanja predao krivotvorenu diplomu Fakulteta prometnih znanosti.

Iznoseći svoju obranu na varaždinskom Županijskom sudu, Jozinović je ukazao da je prije zapošljavanja u Piškornici radio u Austriji, i to za vodeće austrijsko poduzeće za zbrinjavanje otpada, koje je ispitivalo mogućnost širenja na druge zemlje, a njegova zadaća je bila da barem dva puta godišnje obiđe sve župane u RH.

- Tako sam razgovarao i sa županima sjeverozapadne Hrvatske, koji su me angažirali kao savjetnika. Bili su zadovoljni s mojim radom, posebno s uspješnim razgovorima u Zagrebu, pa su me kao osnivači imenovali direktorom tvrtke Piškornica, rekao je Jozinović, naglašavajući da nije bilo natječaja pa nije trebao priložiti ikakvu diplomu ili dokaz o stručnoj spremi, odnosno da mu krivotvorena diploma nije omogućila nikakvu korist.

Iako je Piškornica imala temeljni kapital od svega 20 tisuća kuna i nije bila poslovno aktivna, uspio je dogovoriti s Fondom za zaštitu okoliša da će voditi izgradnju Regionalnog centra za gospodarenjem otpadom (RCGO) u Koprivničkom Ivancu...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci