Jozinović: "Žrtva sam onih koji su sve znali o isplatama, ali nisu htjeli izgubiti mandate" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Jozinović: "Žrtva sam onih koji su sve znali o isplatama, ali nisu htjeli izgubiti mandate"

Ivica Kruhoberec | 7.2.2022. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Ne smatram se krivim po prvoj točci optužnice, dok sam po drugoj kriv, rekao je u uvodu svoje obrane Mladen Jozinović, bivši direktor tvrtki Piškornica i Piškornica - sanacijsko odlagalište, kojeg Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti da si je od 15. srpnja 2016. do 15. studenog 2017.godine pribavio nepripadnu imovinsku korist od oko 1,5 milijuna kuna tako što je neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca tvrtke u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, isplatu naknade za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo,niti pak je zanjih ishodio suglasnosti
nadzornog odbora i skupštine društva.  Uz to, tereti ga se i za to da je prilikom zapošljavanja predao krivotvorenu diplomu Fakulteta prometnih znanosti.

Iznoseći svoju obranu na varaždinskom Županijskom sudu, Jozinović je ukazao da je prije zapošljavanja u Piškornici radio u Austriji, i to za vodeće austrijsko poduzeće za zbrinjavanje otpada, koje je ispitivalo mogućnost širenja na druge zemlje, a njegova zadaća je bila da barem dva puta godišnje obiđe sve župane u RH.

- Tako sam razgovarao i sa županima sjeverozapadne Hrvatske, koji su me angažirali kao savjetnika. Bili su zadovoljni s mojim radom, posebno s uspješnim razgovorima u Zagrebu, pa su me kao osnivači imenovali direktorom tvrtke Piškornica, rekao je Jozinović, naglašavajući da nije bilo natječaja pa nije trebao priložiti ikakvu diplomu ili dokaz o stručnoj spremi, odnosno da mu krivotvorena diploma nije omogućila nikakvu korist.

Iako je Piškornica imala temeljni kapital od svega 20 tisuća kuna i nije bila poslovno aktivna, uspio je dogovoriti s Fondom za zaštitu okoliša da će voditi izgradnju Regionalnog centra za gospodarenjem otpadom (RCGO) u Koprivničkom Ivancu...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...