Boris Divjak i Sandra Karabegović Foto: Martin Novosel

Još uvijek tragaju za dvojicom u bijegu zbog pljačke 600 000 kuna i ubojstva 61-godišnjaka u Selniku

VV | 29.6.2020. u 14:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske, dovršili su kriminalističko istraživanje za kazneno djelo Razbojništvo sa smrtnom posljedicom.

Naime, 1. studenog 2019. godine oko 17 sati u Selniku, četiri počinitelja obmanuli 61-godišnjeg vlasnika kuće, lažno se predstavivši da su policajci, na što ih je isti pustio u kuću. Navedeni su ga nakon ulaska u kuću fizički napali, nanijevši mu teške tjelesne ozljede glave zbog kojih je hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin, a potom i premješten u Službu za plućne bolesti i TBC, Odjel za pulmologiju i rezistentnu TBC Klenovnik, Opće bolnice Varaždin. Nesretni je muškarac od posljedica zadobivenih ozljeda, dana 29. siječnja ove godine i preminuo.

Nakon napada, počinitelji su oštećenom otuđili oko 600 000 kuna te su ga ostavili tako teško ozlijeđenog u besvjesnom stanju i pobjegli s mjesta događaja. U četvrtak, 25. lipnja, policijski službenici dovršili su opsežno 6-mjesečno kriminalističko istraživanje uključujući pretrage domova temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu. Pretrage su obavljene na području Zagreba, kojom prilikom su uhićena dvojica muškarca starosti 32 i 23 godina. Navedeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u petak, 26. lipnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

U ovom trenutku policija istražuje tko je dojavio ili informirao četvoricu muškaraca koji su u tom trenutku živjeli u Zagrebu i očito su točno znali da sada preminuli muškarac iz Selnika imao na svom posjedu 600 tisuća kuna, a ukradeni novac nije pronađen dok je prema prvim indicijama velik dio novca potrošen prema pretragama domova osumnjičenika.

Dvojica osumnjičenika od kojih je jedan državljanin Bosne i Hercegovine su u bijegu te su za njima raspisane tjeralice i trenutno se sumnja da se nalaze negdje u BiH. U konzultaciji sa Županijskim drzavnim odvjetništvom, sva četvorica počinitelja se prijavljuju za kaznena djela teško ubojstvo iz koristoljublja i razbojništvo.