Je li policiju zanimalo je li u vezi s ubijenom Jasminom Dominić, bio suprug okrivljene Smiljane Srnec?

vv | 5.12.2019. u 11:27h | Objavljeno u Crna kronika

Jeste li pitali njezinog supruga je li bio u vezi s njezinom sestrom, upitao je branitelj Smiljane Srnec, kojoj se sudi za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, policijsku službenicu Ljiljanu R., koja je sudjelovala u pretrazi obiteljske kuće u Palovcu, odnosno prije toga radila na slučaju njezinog nestanka žrtve, koji je bio nerazjašnjen sve do 16. veljače ove godine, kada je njezin leš pronašao zet okrivljene u škrinji za duboko zamrzavanje.

Predsjednik vijeća varaždinskog Županijskog suda, sudac Tomislav Brđanović, ukazao je policijskoj službenici da ne treba odgovarati na pitanja o sadržaju obavijesnih razgovora, koji su vođeni sa članovima obitelji Jasmine Dominić nakon što je 2015. godine njezina nestanak prijavila majka Katarina Dominić. Tako je ostalo bez odgovora pitanje branitelja, koje je postavio nakon konzultacije s okrivljenom, a otvara dvojbu što je sve policija ispitivala i zašto, odnosno da možda još uvijek nisu poznate sve obiteljske tajne, od kojih je svakako najveća ta kako je moguće da je leš Jasmine bio zamrznut gotovo dva desetljeća u škrinji za duboko zamrzavanje, koja je stajala ispod stubišta obiteljske kuće u kojoj je živjelo više ukućana.

Na slučaju nestanka Jasmine, kako je rekla policijska službenica, radila je s kolegom od 2015. godine.

-Tri puta sam razgovarala sa članovima obitelji, prvi put 2015.. Vodila sam okrivljenu na poligraf, ali je trošila terapiju i nije bila podesna za to testiranje. Dva puta razgovarala sam 2017. , prvi put u veljači. Srnec je inzistirala na poligrafu, ali je trošila terapiju i opet nije išla. Mjesec dva nakon toga zamolili smo za fotografije od Jasmine kako bismo prepoznali nekog na njima i pitali za nju, no nismo došli do nikakvih korisnih informacija. U tom trenutku postojale su sumnjive okolnosti oko slučaja. Sve skupa je izgledalo neuobičajeno, bilo je raznih priča, rekla je policijska službenica te napomenula da nisu zvali broje telefona liječnika, prijateljica i odvjetnika koje je imala žrtva.

S nestankom žrtve bio je upoznat njezin kolega Ivan H., koji je također svjedočio o tijeku očevida i pretrage kuće nakon pronalaska leša. No, više od opisa tijeka očevida i pretrage intrigantnije je bilo njegovo svjedočenje o tome kako je policija prije toga ispitivala i provjeravala ukućane o tome što znaju o nestanku Jasmine Dominić.

-Znao sam da Jasmina bila nestala jer radio sam radio na potragama. Zbog sumnji da ima veze s nestankom, ispitivan je suprug okrivljene. Pristao je poligrafsko testiranje, ali mu nisam bio nazočan, već sam ga samo vozi u Zagreb i natrag. No, kako sam čuo od njega, ispitivač mu je postavio neugodna pitanja, nakon čega je ispitivanje prekinuto, rekao je policijski službenik, kojeg je branitelj pitao nisu li ispitani morao potpisati izjavu o tajnosti.
O tome što se događalo u obiteljskoj kući u Palovcu 16. veljače ove godine, nakon što je u škrinji za duboko zamrzavanje pronađeno tijelo Jasmine Dominić, svjedočili su i susjedi, koje je policija zamolila da prate pretragu.

Tako je prvi susjed Josip K. rekao da je u kući, uz policiju, vidio samo kćer i zeta okrivljene.

- Rečeno nam je da samo gledamo što će policija raditi. Prvo su išli u spavaću, onda u dnevni boravak, pa u hodnik te na tavan i mali podrum. Škrinju sam vidio ispod stuba, bilo je tijelo još unutra. No, jedan od policajaca je rekao da je Čakom došao po škrinju, ali nisam vidio da ju netko nosi van, iako je bila maknuta, rekao je svjedok, napominjući da je sa susjedima malo razgovarao jer je radio u Austriji od 1991 do 2016. godine.

O pretrazi je svjedočio i Josip V. , koji živi 200 metara od obiteljske doma Dominić, ali je rekao da ne zna kakvi su odnosi bili unutar njihove kuće.

-Sjećam se da je 17. srpnja 1999. godine Jasmina bila na proslava našeg kluba, i tu je plesala. Nakon toga se čulo da je nema i da je nekud otišla. Jednom sam njezinu mamu pitao gdje je, ona je rekla da ne zna, rekao je svjedok, koji se prisjetio i poplave u Palovcu kada su intervenirali i vatrogasci.