Jaroš: Nisam ja ubio Petrekovića, već Grgić, a to ću dokazati audio i video snimkama!

| 14.10.2021. u 11:14h | Objavljeno u Crna kronika

-Postoje vido i audio snimke koje ukazuju da je ubojica Nemanja Grčić, koji sada izdržava kaznu radom za opće dobro. Snimke ću prvo dostaviti medijima, a onda i sudu, najavio je Jaroš te time ukazao na  postojanje mogućih krunskih dokaza

Nisam kriv jer ga nisam ubio, štoviše, nisam bio ni blizu kada se dogodilo to ubojstvo, koje je počinio Nemanja Grgić, a to ću dokazati audio i video snimkama,  rekao je Zdenko Jaroš (53) na varaždinskom Županijskom sudu gdje mu je počelo suđenje za okrutno ubojstvo Dejana Petrekovića, čije je tijelo nakon višegodišnje potrage nađeno zakopano u šumi iznad Leštakovca, dok se za kazneno djelo pomaganja počinitelju da ne bude otkriven i uhićen, odnosno prikrivanje tragova, tereti drugookrivljeni  Aleksandar Maksimović. Za pretrpjele duševne boli zbog ubojstva oca obje kćeri Petrekovića zatražile su 1,5 milijuna kuna, kao i nadoknadu zbog gubitka uzdržavanja.

Ubojstvo se dogodilo, prema izmijenjenoj optužnici, između još 10. srpnja 2018. u skladištu trgovačkog društva Kapital u Miškininoj ulici u Varaždinu gdje je  Petreković došao na poziv Jaroša, i to radi rješavanja duga, koji bi Jaroš imao prema Petrekoviću.

-Jaroš, koji  je sa sobom ponio pištolj  neutvrđene marke, tijekom međusobnog verbalnog i fizičkog sukoba oko duga,  u jednom je trenutku Petrekovića snažno odgurnuo od sebe te iz pištolja ispalio jedan hitac u njegovu desnu potkoljenicu, nanijevši mu strijelnu ozljedu uslijed koje je Petreković pao na tlo. Tu mu je  Jaroš, radi otklanjanja svake mogućnosti daljnjeg otpora, nogom stao na tijelo te držeći cijelo vrijeme u ruci pištolj, od drugookrivljenog Maksimovića i Nemanje Grčića - koji su prethodno, začuvši svađu između Jaroša i Petrekovića - ušli u skladište, zatražio da Petrekoviću plastičnim vezicama vežu ruke, što su ovi, ustrašeni i ne znajući za daljnje namjere i učinili. Nakon toga je Jaroš, držeći uperen pištolj prema ranjenom i potpuno onesposobljenom Petrekoviću, rekao "tko si ti da tražiš od mene novce, znaš li ti tko sam ja", a potom ga višekratno tražio da mu kaže gdje drži novac i droga, govoreći mu da će ga u protivnom ubiti i da će mu uzeti sve, stoji u optužnici.

Jaroša je Maksimović, kako se nastavlja, pokušao odvratiti riječima: „Pa nećeš ga valjda ubiti".

-Na to mu je lJaroš odgovorio da ga mora ubiti kako ga ne bi prijavio policiji, na koja je traženja Jaroša Petreković odgovarao da ništa od navedenoga nema, nakon čega Jaroš, s ciljem da se trajno oslobodi svog novčanog duga prema Petrekoviću - svjestan stanja njegove bespomoćnosti u koje ga je doveo te težine bolova i straha koje je trpio - iz neposredne blizine ispalio dva hica u glavu Petrekovića, zadavši mu osobito teške tjelesne ozljede u vidu dvije ustrijelne ozljede glave, od kojih povreda je odmah umro, stoji u optužnici te navodi da je nakon toga Jaroš od Maksimovića zatražio da oko glave Petrekovića stavi najlonsku vrećicu zbog obilnog krvarenja, a od Grčića da pokupi najlon i ostale predmete na kojima su zaostali tragovi krvi Petrekovića, što su oni i

učinili.

Nakon toga je Maksimović, po nalogu Jaroša, vozilo Mercedes A klase, reg. oznake VŽ 345-NL, kojim se Petreković dovezao do skladišta, odvezao do bistroa Quattro u Trnovcu Bartolovečkom i ostavio ga na parkiralištu, a potom se vozilom Suzuki Swift, zajedno s Jarošem i Grčićem, dovezao do ulice Franje Starea u Varaždinu, gdje je odbacio Petrekovićev mobitel, koji je prethodno uništio.

-Nakon toga su sva trojica u šumi "Bukovje", nedaleko Leštakovca iskopali jamu, a potom slijedećega dana utovarili mrtvo tijelo Petrekovića u stražnji dio osobnog vozila Opel Corsa, prethodno ga Jaroš i Maksimović povezavši žicom te umotavši u plahtu i ceradu, za koje vrijeme je Grčić uklanjao tragove krvi u skladištu, nakon čega su mrtvo tijelo Petrekovića odvezi u šumu i bacili u jamu, koju su potom zatrpali, dok su kartonsku kutiju u koju je IIl-okr. Grčić odložio predmete s tragovima krvi Petrekovića spalili, navodi se u optužnici.

Jaroš je, međutim, danas na sudu otklonio svaku krivnju za ubojstvo, a i drugookrivljeni Maksimović rekao je da nije kriv za to što da se tereti, dok Grčić nije više među okrivljenima, budući da se nagodio oko kazne, ali je predložen za svjedoka u postupku. Nakon pitanja predsjednika sudskog vijeća za dokaze, Jaroš je predložio i moguće krunske dokaze.

-Postoje vido i audio snimke koje ukazuju da je ubojica Nemanja Grčić, koji sada izdržava kaznu radom za opće dobro. Snimke ću prvo dostaviti medijima, a onda i sudu, najavio je Jaroš, nakon čega je pojasnio da su dio snimaka napravile nadzorne kamere u skladištu te da one jasno pokazuju kako je Petreković bio živ kada je odlazio iz skladišta, a mrtav kada se vratio.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu usprotivilo se dokaznom prijedlogu Jaroša, navodeći da se ne zna jesu  li zakonito pribavljeni. Na to se osvrnuo Jarošev branitelj, koji je ukazao da je okrivljeni od početka tvrdio da postoje snimke, ali je cijelo vrijeme bio u istražnom zatvoru po drugom djelu te ih nije mogao prije pribaviti.

- Snimke još nisu na sudu pa je bespredmetno to što se ŽDO već sada protivi onome što može pomoći u rasvjetljavanju onog slučaja. Neka sud o tome odluči kada mu snimke budu dostupne, rekao je Darko Šabijan, nakon čega je određena stanka, a nastavak je zakazana za prosinac. (opširnije u tjedniku)