Jaroš: Maksimović mi je rekao da je “mali” upucao Petrekovića, a ja sam ga pitao: je li lud

| 17.6.2024. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

Zdenko Jaroš je iznio svoju obranu pred Županijskim sudom u Varaždinu u slučaju teškog ubojstva Dejana Petrekovića, ubojstva kooje se dogodilo 10. srpnja 2018. godine u skladištu u Podravskoj ulici. Jaroš je tijekom sudskog procesa tvrdio da je nedužan i da su se svjedok Nemanja Grčić i drugoptuženi Aleksandar Maksimović udružili da mu podmetnu. Tog kobnog dana, u ranim jutarnjim satima, Petreković je došao do Jaroša.

- Oko 6:20 sati ujutro kod mene kući je došao Dejan Petreković s automobilom Audi A8 kojeg mi je ponudio da uzmem od njega kako bih ga ja iznajmljivao u svojem Rent-A-Caru, ali meni taj automobil nije odgovarao jer je već bio karamboliran, a takav se ne može iznajmljivati u Rent-A-Caru. Drugi razlog zbog kojeg je došao kod mene je da razgovara s Aleksandrom Maksimovićem i Nemanjom Grčićem radi prodaje oružja kojim se bavio, da njima ponudi isto na prodaju, no njih dvoje su još spavali pa sam ja rekao da ćemo se vezano za to čuti kasnije tog dana, budući da mi je Dejan Petreković rekao da taj dan ide za Zagreb. Moram navesti da to nije prvi puta da je Maksimović kupovao oružje od Dejana Petrekovića, već ga je jednom ranije kupio posredstvom Ninoslava Marića, a radilo se ustvari o oružju Dejana Petrekovića - tvrdi Jaroš u svojoj obrani.

Maksimović, Grčić i Jaroš su krenuli zajedno automobilom u podnevnim satima do skladišta Jaroševe tvrtke u Varaždinu, ispred koje su došli u 17:16 sati, a Petreković je došao prema snimkama video nadzora 12 sekundi nakon njih te su u skladištu bili u 17:17 sati.

Dogovarali prodaju oružja?

- Rekao sam im da ne razgovaraju pred skladištem, da idemo u skladište, otključao sam dvoja vrata u skladištu te sam im rekao neka tu pričaju i neka se dogovore. Ja nisam želio biti prisutan njihovom dogovoru iz razloga da ako bi netko nekome ostao dužan da ne bih radi toga bio odgovoran. Nakon što sam izašao iz skladišta ja sam prvo išao provjeriti da li ima nekog prisutnog u blizini drugih skladišta, nakon čega sam krenuo prema ogradi kod ceste gdje me i snimila kamera - tvrdi Jaroš.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...