Izvanredno priopćenje policije: Osumnjičeni za ubojstvo Željka Hatlaka u istražnom zatvoru

Varaždinske vijesti | 31.3.2023. u 10:55h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Varaždin u koordinaciji s Ravnateljstvom policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 44 godine, osumnjičenim za kazneno djelo Teškog ubojstva iz koristoljublja počinjenog na štetu 56-godišnjaka, dana 24. veljače 2023. godine u Varaždinu.

Izvijestili su to danas iz PU varaždinske, dodavši da je 44-godišnjak također osumnjičen i za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

- Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela Teškog ubojstva na način da doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na kućnu adresu 56-godišnjaka gdje je sačekao njegov dolazak te iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz vatrenog oružja koji su usmrtili 56-godišnjaka. Tijelo 56-godišnjaka je potom sakrio, nakon čega je počeo rasprodavati pokretnu imovinu 56-godišnjaka - priopćili su.

- Osumnjičeni 44-godišnjak se potom osobnim vozilom ubijenog 56-godišnjaka uputio na područje Policijske uprave karlovačke gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri daljnjeg korištenja predmetnog vozila. 8. ožujka 2023. godine po dojavi policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske vozilo je pronađeno po policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke - stoji u priopćenju.

- Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja poduzet je niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela i materijalnih dokaza kojom prilikom je provedeno više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak. Prilikom pretraga i očevida pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak - navodi policija.

- Osumnjičenom 44-godišnjaku je od 04. ožujka 2023. godine Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu određen istražni zatvor poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih na području Policijske uprave karlovačke, dok se poradi kaznenih djela Teškog ubojstva iz koristoljublja i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dana 31. ožujka 2023. Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi kaznena prijava protiv 44-godišnjaka - stoji u izvanrednom priopćenju PU varaždinske.

Označeno u