Pod istragom 41 osoba za korupciju i organizirani kriminal, neki i iz Varaždinske županije

vv | 17.1.2024. u 10:50h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Neslužbeno se doznaje, da su privedeni osumnjičeni zbog sumnji da su sudjelovali u nezakonitom izdavanju  uvjerenja o završenom tečaju za lovca na temelju kojeg su im izdavane lovačke iskaznice .

Naime sumnja se da su neki uvjerenja za lovce dobivali na pučkim otvorenim učilištima bez adekvatnog postupka te su za to davali mito. Među osumnjičenima iz Varaždinske županije su svoje ispite polagali na jednom učilištu u Krapinsko-zagorskoj županiji.