Izrečena presuda Nuši Bunić: Za ubojstvo Nikole Tureka dobila 12 godina zatvora

Varaždinske vijesti | 22.5.2019. u 13:02h | Objavljeno u Crna kronika

Danas je na Županijskom sudu u Varaždinu izrečena presuda Nuši Bunić.

Za ubojstvo Nikole Tureka izrečena joj je kazna od 12 godina zatvora, u što joj se uračunava vrijeme provedeno u zatvoru od uhićenja do danas, odnosno gotovo dvije godine. Produljen joj je i istražni zatvor do pravomoćnosti presude. Izricanju presude prisustvovala je i Nuša Bunić, kao i članovi njene obitelji te obitelj ubijenog Nikole Tureka.

Podsjetimo, Nuša Bunić optužena je da je 15. lipnja 2017., na livadi u predjelu “Pri Beli Kipi” pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka koji je uslijed toga kasnije i preminuo.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva, Nuša Bunić je nožem dužine oštrice 9,5 cm ubola Nikolu u predjelu lijeve strane vrata i prerezala mu lijevu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja. Nikola je pak počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar te nešto kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin. ŽDO je utvrdilo da su se Nuša i Nikola našli kod rijeke Drave, Nuša je ubola Nikolu u vrat i potom pobjegla prema Aquatehnici, dok je Nikola automobilom krenuo u pravcu Varaždina uputivši se prema Hitnoj pomoći.

- Moje ime je Nikola Turek, vozim se iz Drave prema hitnoj, cura me pičila u vratnu venu - kazao je Nikola kada je kobne noći nazvao 112 u 3,21 sati.

To su vjerojatno bile njegove posljednje riječi, nakon čega je Nikola, koji zbog težina ozljeda nije bio u stanju voziti, zaustavio automobil u Kumičićevoj ulici i sjeo pored vozila gdje ga je pronašao slučajni prolaznik koji je pozvao policiju i Hitnu pomoć. No bilo je prekasno i Nikola je preminuo u OBV.

Prema navodima iz optužnice, okrivljena je prethodno napravila plan što će učiniti te je ponijela nož na na susret koji je dogovoren SMS porukama.

No, Nuša Bunić je protiv Nikole Tureka podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja te noći. Naime, Nušina majka je kazala kako je Nikola Turek stalno nazivao Nušu te želio obnoviti vezu. Majka je tvrdila i da je kobne noći upravo Nikola inicirao susret te da o tome postoje dokazi u smislu poruka na Viberu, kao i da nož nije Nušin i da ga ona nije donijela sa sobom.

Nuša je u pritvoru od te kobne noći.