Iznuda, zastrašivanje i prijetnje: Prisilili 40-godišnjaka da im isplati više od 500.000 kuna Foto: ilustracija

Iznuda, zastrašivanje i prijetnje: Prisilili 40-godišnjaka da im isplati više od 500.000 kuna

Varaždinske vijesti | 25.9.2021. u 14:27h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 39 i 59 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznude nad 40-godišnjakom.

- Kako se sumnja, oni su od travnja 2016. godine pa sve do 23. rujna 2021. godine, prema zajedničkom dogovoru i planu da sebi pribave znatnu protupravnu imovinsku korist, kontinuiranim zastrašivanjima, psihičkim pritiskom te višekratnom uporabom fizičke sile i ozbiljnim prijetnjama da će izravno napasti život ili tijelo 40-godišnjaka i članova njegove obitelji od strane 39-godišnjaka na poticaj 59-godišnjaka, prisilili 40-godišnjaka da im tijekom tog razdoblja isplati točno neutvrđeni iznos u gotovom novcu, a koji iznos svakako premašuje iznos od 500.000 kuna - priopćili su iz policije.

Uz navedeni iznos u gotovom novcu, prijavljeni su prema prethodnom dogovoru, zastrašivanjima, uporabom sile i prijetnje prisilili 40-godišnjaka da proda vlastitu nekretninu u Varaždinskim Toplicama za iznos od 30.000 eura te nakon toga novac pribavljen prodajom preda 39-godišnjaku, koji je od tog iznosa na ime svoje supruge kupio građevinsko zemljište u Vrsima za iznos od 20.000 eura, dok je za ostatak iznosa kupio teretno vozilo marke Citroen Yumpi.

- Opisanim radnjama prijavljeni su za sebe pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist koja višestruko premašuje početno dugovanje – pozajmicu u iznosu od 54.000 kuna - napomenuli su iz PU varaždinske i dodali da su dvojica muškaraca, po završenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Označeno u