Iz policije pohvaljuju građanke koje su pronašle izgubljene novčanike i predale ih njima

Varaždinske vijesti | 15.5.2018. u 19:11h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Iz PU varaždinske u današnjem su priopćenju izvijestili o dva slučaja pronalaska novčanika tijekom jučerašnjeg dana.

Naime, jedna je Varaždinka jučer oko 7 sati u katedrali u Pavlinskoj ulici pronašla crni kožni novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem u iznosu od nekoliko stotina kuna. Pronađeni je novčanik predala policajcima koji su pronašli vlasnika te mu vratili izgubljene stvari.

Oko 14.30 sati policiji je pak jedna Ivančanka prijavila da je u trgovini u Gospodarskoj ulici u Varaždinu pronašla novčanik s osobnim dokumentima, kreditnim karticama i novcem. Policijski službenici su izuzeli pronađeni novčanik, dokumente i novac, te sve vratili vlasnici.

Iz policije ovim putem podsjećaju građane da su u slučaju pronalaska dokumenta, putovnice ili osobne iskaznice, a koji su prijavili kao gubitak, dužni odmah obavijestiti policiju o pronalasku dokumenata, kako bi dokument bio brisan iz potražnih evidencija.

- Isto tako želimo pohvaliti građane na takvom promišljenom i nesebično kulturnom ponašanju i odnosu prilikom pronalaska takvih i sličnih predmeta. Pozivamo sve koji se slučajno zateknu u pronalasku nečijeg izgubljenog predmeta, a posebno dokumenata i slično, da se slobodno obrate policijskim službenicima ili osobno odnesu u najbližu policijsku postaju, te će se policijski službenici pobrinuti o pronalasku vlasnika i vraćanju pronađenih dokumenata - kažu iz policije.

Označeno u