Istražni zatvor za maloljetne razbojnike koji su opljačkali trgovinu u Vrazovoj Foto: Krešimir Đurić

Istražni zatvor za maloljetne razbojnike koji su opljačkali trgovinu u Vrazovoj

Varaždinske vijesti | 23.3.2022. u 18:10h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. ožujka donijelo rješenje o provođenju pripremnog postupka prema dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (2005. i 2004. godište) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojničke krađe.

>> Policija o događaju u Vrazovoj: izudarali prolaznika po tijelu i glavi jer ih je pokušao spriječiti u provali

>> Maloljetnici, koji su u petak u Varaždinu počinili razbojničku krađu, predani pritvorskom nadzorniku

Kako navode iz Državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da su maloljetnici 18. ožujka 2022. oko 19:35 sati u užem centru Varaždina provalili u prodavaonicu i uzeli sav novac koji su pronašli, ali ih je uočio 56-godišnji prolaznik i krenuo prema njima, na što su oni pobjegli u prostoriju WC-a pa je 56-godišnjak zatvorio vrata u namjeri da ih zadrži do dolaska policije.

Maloljetnici su uspjeli silom otvoriti vrata te je jedan od njih odgurnuo i udario 56-godišnjaka u leđa, a drugi ga je udario alatom u glavu te ga ozlijedio, nakon čega su pobjegli odnoseći otuđeni novac.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici maloljetnika istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u