Istražni zatvor dvojcu koji je za 400 eura prevozio Pakistance u Sloveniju Foto: VV arhiva / ilustracija

Istražni zatvor dvojcu koji je za 400 eura prevozio Pakistance u Sloveniju

I.D./Varaždinske vijesti | 4.9.2019. u 09:00h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. kolovoza provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Republike Srbije (1992. i 1997. godište) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak 26. kolovoza za nagradu od 400 eura preuzeo na prijevoz u kombi vozilo varaždinskih registarskih oznaka državljane Pakistana koji nisu imali važeće dokumente za ulazak u Republiku Hrvatsku, s ciljem da ih ilegalno preveze u Republiku Sloveniju, dok se 27-godišnjak kretao ispred njega osobnim automobilom kao prethodnica radi obavještavanja o eventualnom nailasku policijske patrole.

Neposredno prije prelaska granice s Republikom Slovenijom zatekli su ih policijski službenici mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i spriječili ih u daljnjem prijevozu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.