ISTRAŽILI SMO Treba li i kada policija izvještavati o kaznenim prijavama građana

| 15.1.2018. u 19:13h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu člana uprave poduzeća sa sjedištem u Trnovcu, prema kojoj je nepoznati počinitelj počinio kazneno djelo pronevjere, i to tako da je neistinito prikazivao utrošak kože u proizvodnji, a neupotrijebljenu kožu na neutvrđeni način odvozi iz kruga poduzeća te nudi na prodaju raznim kupcima, izvijestili su to iz PU varaždinske prije više od mjeseca dana, točnije 13. prosinca 2017., napominjući da se visina materijalne štete procjenjuje na više od sto tisuća kuna, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Ova vijest izazvala je pozornost, budući da je uprava oštećenog poduzeća podnijela policiji prijavu svega dan ranije.

S obzirom na to, ali i još neke dvojbe, još 13. prosinca prošle godine uputili smo dopis PU varaždinskoj u kojem molimo da pojasnite kako to da je tako brzo, odnosno u roku od 24 sata, objavljeno da je uprava jedne tvrtke iz Trnovca podnijela prijavu zbog sumnje na krađu kože, budući da se ne sjećamo takvog postupanja policije u bilo kojem drugom sličnom slučaju.

- Znači li to da će se ubuduće policija izvještavati i o prijavama građana, i to odmah po njihovim podnošenju? Neće li se time narušavati istraga, također nas je zanimalo.

Što o svemu kažu iz PU varaždinske pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u