Varaždinski DORH pokrenuo istragu protiv direktora i pilota zbog sumnje na prijevaru Foto: VV arhiva/Ilustracija

Varaždinski DORH pokrenuo istragu protiv direktora i pilota zbog sumnje na prijevaru

M.P./Varaždinske vijesti | 1.2.2017. u 14:32h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 45-godišnjaka i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.

>> Direktor i pilot iz Bogdanovaca prevario osigurajuće društvo za 192.000 kuna?

Odvjetništvo sumnja da je 45-godišnjak, kao direktor društva, 22. prosinca 2013. upravljao zrakoplovom koji je njegovo društvo imalo u najmu i kod slijetanja oštetio krakove desne elise zrakoplova. Budući da se oštećenje dogodilo nakon isteka valjanosti potvrde o plovidbenosti zrakoplova, 45-godišnjak je, s ciljem da ishodi isplatu štete od osiguravajućeg društva, unio u pilotsku knjižicu neistiniti podatak da navedenog dana nije obavljao nikakav let. Ujedno, tereti ga se da je podnio odštetni zahtjev u kojem je naveo da se oštećenje dogodilo u vrijeme važenja potvrde o plovidbenosti.

Osiguravajuće društvo isplatilo je štetu ne sumnjajući u istinitost podatka o vremenu nastanka štete čime je pribavljena nepripadna imovinska korist društvu veća od 190.000 kuna.