Istraga protiv 31-godišnjaka: Izazvao nesreću u kojoj je poginuo 71-godišnji biciklist Foto: ilustracija / VV arhiva; FAS

Istraga protiv 31-godišnjaka: Izazvao nesreću u kojoj je poginuo 71-godišnji biciklist

I.D./Varaždinske vijesti | 9.2.2019. u 11:01h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 31-godišnjeg hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Naime, kako navode iz županijskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 15. studenog 2018. oko ponoći, u Leskovcu Topličkom upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, s više od 1,6 promila alkohola u organizmu, uslijed čega je vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti u vožnji noću pod oborenim svjetlima. Stoga nije uspio zaustaviti vozilo kad se ispred njega našao bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 71-godišnjak.

- Osnovano se sumnja da je prednjim dijelom vozila udario u bicikl, a oštećenik je od udarca odbačen u cestovni jarak i pritom zadobio brojne tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja - navodi Županijsko državno odvjetništvo.