Ispitan klesar i određen mu istražni zatvor Foto: ilustracija

Ispitan klesar i određen mu istražni zatvor

Varaždinske vijesti | 16.3.2023. u 19:38h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. ožujka 2023., provelo prvo ispitivanje hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju iz čl. 247. st. 1. u vezi čl. 52. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnji osumnjičenik od svibnja 2021. do rujna 2022. godine, u Varaždinskim Toplicama, kao direktor trgovačkog društva neistinito predočio oštećenicima da će za njih izvesti kamenoklesarske radove i sklopio s njima ugovore kojima se obvezao obaviti radove u predviđenim rokovima, s unaprijed stvorenom namjerom da ne izvede nikakve radove.

Šestero oštećenika mu je povjerovalo i predalo tražene novčane iznose na ime predujma nakon čega osumnjičeni 54-godišnjak nije, osnovano se sumnja, izveo ugovorene radove te je dobiveni novac (ukupni iznos veći od 40.000,00 kuna) zadržao za svoje trgovačko društvo.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedeni prijedlog i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.