IPAK SE KREĆE Dominko osuđen zbog uvreda M. Bucine na Facebook grupi “Varaždinsko smeće”

| 29.11.2021. u 17:05h | Objavljeno u Crna kronika

Novčanom kaznom od 5.000 kuna, koja se neće naplatiti ukoliko u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo, varaždinski je Općinski sud kaznio Marijana Dominka zbog toga što je 14. studenog 2019., u svom osvrtu u javnoj Facebook grupi Varaždinsko smeće, uvrijedio Marija Bucinu, menadžera u nekoliko varaždinskih poduzeća, navodeći da on nije “nikakav big boss”, već “obični mali čovječuljac, koji laže i kojeg Patafta koristi kao korisnu budalu, a nadimak mu je Tetec i često u Regionalu piše nebuloze s ciljem da manipulira javnost i stvori ozračje za provođenje paklenih planova Čehoka i Patafte.…običan potrčko, ona sitna duša koja će i najprljavije poslove odraditi za gazdu”.

Naglašavajući da se ne smatra krivim, Dominko je u svojoj obrani naveo da je privatna tužba neosnovana jer za “tužitelja uvredljiv sadržaj nema apsolutno nikakve veze s uvredom”, a osim toga nije priložio nikakav dokaz da bi uistinu on to napisao, osim “nekakvih potencijalno fotošopiranih i montiranih priloga”. Iako smatra da ne postoji krivnja s njegove strane, Dominko je posebno ukazao da je u nekoliko navrata bio spreman javno se ispričati čak i za sporni osvrt, iako ga nije napisao, no tužitelj je naveo da ne želi mirenje, već nastavlja kazneni progon.

- Stoga je jasan cilj da ga se želi financijski i psihički iscrpiti, a što je, tužitelju, a i Davoru Patafti u velikoj mjeri i uspijeva. Naime, zbog stresa sam već dobio i sijedu kosu koju prije nisam imao, a izdaci zbog čestog odlaska na sud su udar na moje financije, koje su ionako male, trenutno nula kuna. Dakle, cilj ove tužbe je da me se financijski i psihički iscrpi, a stvarni pokretač postupka je u stvari Davor Patafta. Dokaz tomu je list 4 ovog spisa u kojem se vidi da je punomoć u stvari bila punomoć Patafte odvjetniku, koji je zastupao Bucinu, ali naknadno je prekriženo ime Davora Patafte i dodano ime tužitelja, ustvrdio je u obrani Dominko, napominjući da bi se tužiteljevi prilozi sa spornim osvrtom smatrali vjerodostojnima, trebao je napraviti informatičko vještačenje priloženih fotografija i tekstova.

Budući da je osporavao da bi on bio autor spornog osvrta - iako se to moglo zaključiti iz priložene preslike ekrana FB stranice građanske inicijative Varaždinsko smeće koju je Dominko smatrao nevjerodostojnom i montažom - sud je proveo vještačenje. No, kako je vještak zaključio da je sporan osvrt napisan s njegovog profila, Dominko ga je osporavao.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...