IPAK SE KREĆE Dominko osuđen zbog uvreda M. Bucine na Facebook grupi “Varaždinsko smeće”

| 29.11.2021. u 17:05h | Objavljeno u Crna kronika

Novčanom kaznom od 5.000 kuna, koja se neće naplatiti ukoliko u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo, varaždinski je Općinski sud kaznio Marijana Dominka zbog toga što je 14. studenog 2019., u svom osvrtu u javnoj Facebook grupi Varaždinsko smeće, uvrijedio Marija Bucinu, menadžera u nekoliko varaždinskih poduzeća, navodeći da on nije “nikakav big boss”, već “obični mali čovječuljac, koji laže i kojeg Patafta koristi kao korisnu budalu, a nadimak mu je Tetec i često u Regionalu piše nebuloze s ciljem da manipulira javnost i stvori ozračje za provođenje paklenih planova Čehoka i Patafte.…običan potrčko, ona sitna duša koja će i najprljavije poslove odraditi za gazdu”.

Naglašavajući da se ne smatra krivim, Dominko je u svojoj obrani naveo da je privatna tužba neosnovana jer za “tužitelja uvredljiv sadržaj nema apsolutno nikakve veze s uvredom”, a osim toga nije priložio nikakav dokaz da bi uistinu on to napisao, osim “nekakvih potencijalno fotošopiranih i montiranih priloga”. Iako smatra da ne postoji krivnja s njegove strane, Dominko je posebno ukazao da je u nekoliko navrata bio spreman javno se ispričati čak i za sporni osvrt, iako ga nije napisao, no tužitelj je naveo da ne želi mirenje, već nastavlja kazneni progon.

- Stoga je jasan cilj da ga se želi financijski i psihički iscrpiti, a što je, tužitelju, a i Davoru Patafti u velikoj mjeri i uspijeva. Naime, zbog stresa sam već dobio i sijedu kosu koju prije nisam imao, a izdaci zbog čestog odlaska na sud su udar na moje financije, koje su ionako male, trenutno nula kuna. Dakle, cilj ove tužbe je da me se financijski i psihički iscrpi, a stvarni pokretač postupka je u stvari Davor Patafta. Dokaz tomu je list 4 ovog spisa u kojem se vidi da je punomoć u stvari bila punomoć Patafte odvjetniku, koji je zastupao Bucinu, ali naknadno je prekriženo ime Davora Patafte i dodano ime tužitelja, ustvrdio je u obrani Dominko, napominjući da bi se tužiteljevi prilozi sa spornim osvrtom smatrali vjerodostojnima, trebao je napraviti informatičko vještačenje priloženih fotografija i tekstova.

Budući da je osporavao da bi on bio autor spornog osvrta - iako se to moglo zaključiti iz priložene preslike ekrana FB stranice građanske inicijative Varaždinsko smeće koju je Dominko smatrao nevjerodostojnom i montažom - sud je proveo vještačenje. No, kako je vještak zaključio da je sporan osvrt napisan s njegovog profila, Dominko ga je osporavao.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci