„I majka i otac mogli su počiniti ubojstvo“

vv | 1.2.2021. u 08:24h | Objavljeno u Crna kronika

Na Vrhovnom sudu RH održana je sjednica povodom žalbe Smiljane Srnec, koja je lani osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić 2000. godine, čije je truplo nađeno pretprošle u škrinji za duboko zamrzavanje u obiteljskoj kući u Palovcu. 

Budući da tijekom suđenja nisu prezentirani izravni materijalni dokazi koji bi nedvojbeno ukazivali na počinitelja, varaždinski Županijski sud nepravomoćnu je presudu donio na zatvorenom krugu indicija. Upravo njih pobijao je branitelj okrivljene Krešimir Golubić, koji je prigovorio i na odbijanju više od trideset dokaznih prijedloga, koji bi po njemu isključili okrivljenu kao počinitelja, među kojima i dokaz da je okrivljena naručila odvoz škrinje koju su zbog toga počeli čistiti.

Tako je, uz ostalo, branitelj ukazao da nije nedvojbeno utvrđeno da žrtva nije bila živa nakon 2000. godine jer nisu uzete u obzir izjave svih svjedoka, a nije utvrđena ni zadnja adresa žrtve, kao ni to do kad je živjela u Zagrebu. Ostalo je i nejasno zašto je žtva imala brojeve telefona pojedinih osoba i institucija, među kojima i Vrhovnog suda.

Ukazao je i na proturječnosti svjedoka, kao i da nije omogućeno vještačenje muških tragova na truplu, kao i ženskim čarapama oko glave žrtve. Posebno je ukazao da sud nije utvrdio kako je okrivljen pet godina mogla lagati o tome gdje je sestra svojim roditeljima, koji nikada nisu otvorili škrinju.

-Ubojstvo su mogli počiniti i majka i otac žrtve, zaključio je branitelj, koji vjeruje da će zbog svega Vrhovni sud ukinuti presudu okrivljenoj, koja se složila sa svim njegovim navodima.