USKOK u policijskoj postaji Novi Marof zbog nestanka novca!

| 18.2.2023. u 15:44h | Objavljeno u Crna kronika

Što je tu točno posvijedi, odnosno koliko u svemu ima istine, pitali smo PU varaždinsku, koja se danas oglasila priopćenjem

Prilikom nedavnog postupanja, policijski službenici PP Novi Marof privremeno su oduzeli veću  količinu novaca i za to su izdali odgovarajuću potvrdu. Nakon toga, novac je trebao biti u kasi  policijske postaje na čuvanju i tako sve do odgovarajućeg rješenja o njegovoj sudbini jer se ispostavilo da je ukraden. Međutim, nije jasno čuva li se ili ne.

Tvrdi to, čini se, dobro upućeni, koji nam je skrenuo pozornost na ovaj slučaj, dodajući da su neki policijski službenici bili na ispitivanju upravo zbog novca, ali o tome se ne govori. Štoviše, kako napominje, još nije isključeno da je oduzeti novac nestao, što ga ne bi čudilo s obzirom da neki putuju diljem svijeta gdje igra reprezentacija pa tako i u skupi Katar, a i nitko ih ne postavlja pitanje od kuda novci za to.

Što je tu točno posvijedi, odnosno koliko u svemu ima istine, pitali smo PU varaždinsku, koja se danas oglasila priopćenjem.

- U tijeku je provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti. Odmah po saznanju o nestanku novca, poduzete su sve zakonom propisane mjere i radnje, kao i izvanredni nadzor u navedenoj Policijskoj postaji te da je načelnik Policijske uprave varaždinske rješenjem udaljio iz službe jednu policijsku službenicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti. Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, provodi daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela - izvjestili su danas iz PU varaždinske.