FOTO U velikom požaru u Viku izgorio cijeli proizvodni pogon

M.P./Varaždinske vijesti | 17.5.2017. u 08:26h | Objavljeno u Crna kronika

Puna dva sata borili su se jutros članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina i ostalih DVD-ova s požarom koji je izbio u pogonu Vika u Miškininoj ulici u Varaždinu. Vatrogasci su dojavu primili u 5.27 sati.

- Na posao sam stigla oko 5.25 sati i dim je već sukljao iz pogona. Ni ja ni ostali kolege nismo se usudili ući unutra budući da se u tom pogonu gdje je zapravo sama proizvodnja nalaze razne zapaljive tekućine i ljepila. Jedino što smo mogli učiniti je otvoriti vrata i pozvati vatrogasce - ispričala nam je jedna radnica Vika koja je među prvima rano jutros stigla na posao.

Budući da je požar izbio neposredno prije nego su prvi radnici stigli na posao, u požaru nikome od 70-ak zaposlenika u proizvodnji nije prijetila opasnost.

- Ostali su otišli doma, a mi koji smo stigli prvi čekamo policiju da damo izjavu. Ne znam što će biti s nama i kada ćemo se vratiti na posao budući da je sve uništeno. U pogonu je bio stroj za brizganje cipela, cijela montaža i šivaona. Što će biti dalje, ne znam - rekla nam je radnica.

Ivica Labaš, zapovjednik JVP grada Varaždina, kaže da je na terenu bilo 38 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila. Osim JVP-a i DVD-ova s područja grada Varaždina, pridružili su im se i članovi DVD-a Trnovec.

- Izgorio je cijeli kat u hali proizvodnje u Viku, gorio je kompleks 30x20 metara na katu. S 38 ljudi požar smo brzo stavili pod kontrolu i spriječili njegovo daljnje širenje, a sada će policija utvrditi točan uzrok požara - kazao nam je Labaš po završetku intervencije.

 

 

Označeno u
Galerija slika