FOTO Policiji dragovoljno predao bombu, tri kg TNT-a, crni barut... Foto: PU varaždinska

FOTO Policiji dragovoljno predao bombu, tri kg TNT-a, crni barut...

M.P./Varaždinske vijesti | 6.6.2018. u 10:16h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Iz Policijske uprave varaždinske u današnjem priopćenju izvještavaju kako je njihovim policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“ ovih dana jedna osoba dragovoljno predala ručnu improviziranu bombu, 3 kilograma TNT-a, više sporogorećih upaljača i elektrodetonatorskih kapica, oko pola kilograma crnog baruta te ručni induktor MRUD mine.

Radi se o minsko-eksplozivnim sredstvima na kojima je vidljivo da su duže vrijeme bila skladištena u neadekvatnim uvjetima i kao takva, uslijed djelovanja atmosferskih prilika, vrlo opasna jer su izgubila osnovna kemijska svojstva.

- Podsjećamo građane da se o dragovoljnoj predaji oružja mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892. Ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje - podsjećaju iz varaždinske policije.

Galerija slika