FOTO: Mladiću (18) koji je skrivio nesreću s četiri poginule osobe određen istražni zatvor Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Mladiću (18) koji je skrivio nesreću s četiri poginule osobe određen istražni zatvor

M.P./Varaždinske vijesti | 6.9.2016. u 17:42h | Objavljeno u Crna kronika

Osamnaestogodišnjem Luki Ivecu s novomarofskog područja, za kojeg se smatra da je skrivio prometnu nesreću u Turčinu u kojoj su smrtno stradale četiri osobe, određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Prema riječima Igora Pavlica, glasnogovornika varaždinskog Županijskog suda, istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

- Sutkinja istrage u obrazloženju navodi kako se još moraju ispitati suputnici u njegovom vozilu te u vozilu koje je pretjecao. U njegovom su vozilu bili bliski prijatelj i bratić, a u drugom vozilu prijateljica i dvije sestrične. Imajući u obzir da se radi o mlađim osobama koje su rodbinski i prijateljski povezane s njim, sutkinja je ocijenila da postoji opasnost da bi mogao utjecati na njih da svjedoče u njegovu korist. Što se tiče opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, riječ je o mladom vozaču koji tek nekoliko mjeseci ima vozačku dozvolu, a obzirom da se sumnja kako je u noći pretjecao u nepreglednom zavoju preko pune linije i nije mogao znati ili vidjeti tko mu dolazi iz suprotnog smjera, sutkinja smatra da to ukazuje na opasnost da bi mogao ponoviti takvo djelo - pojašnjava Pavlic. 

Podsjetimo, u teškoj nesreći u Turčinu u nedjelju navečer na licu mjesta poginula su dvojica motociklista, a zadobivenim su teškim telesnim ozljedama u OB Varaždin podlegle i dvije suputnice na motociklima.

>> Preminula i četvrta osoba teško ozlijeđena u nesreći u Turčinu

>> Mladić (18) koji je skrivio prometnu nesreću s troje poginulih odveden u pritvor

>> FOTO Varaždin Breg: Dvije osobe poginule, četiri prevezene u bolnicu

>> Dvije osobe poginule u teškoj nesreći na Varaždin Bregu

Galerija slika