Dvojica mladića u Varaždinu krala bicikle, a treći (19) i bicikle, suhomesnate proizvode, novac... Foto: unsplash/ilustracija

Dvojica mladića u Varaždinu krala bicikle, a treći (19) i bicikle, suhomesnate proizvode, novac...

PU varaždinska/vv | 16.6.2023. u 10:57h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je počinio šest krađa i jednu tešku krađu.

Kako se sumnja, mladić je od sredine travnja do kraja svibnja otuđio dva bicikla na području grada Varaždina, dok je iz trgovina u Varaždinu i okolici otuđio razne suhomesnate proizvode i drugu robu, a iz jedne od trgovina i novac iz blagajne.

Ukupna visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina eura.

S obzirom da su ga policijski službenici Policijske postaje Čakovec 14. lipnja zbog istovrsnih kaznenih djela predali pritvorskom nadzorniku, a kasnije mu je određen istražni zatvor, policijski službenici PP Varaždin protiv njega podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Mladići krali bicikle

Policijski službenici PP Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje i nad dvojicom mladića u dobi od 16 i 21 godine s područja Međimurske županije zbog sumnje da su unatrag nekoliko dana počinili pet krađa bicikala na području grada Varaždina.

Dio navedenih bicikala je pronađen i vraćen vlasnicima. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.550 eura. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, dok se prema 16-godišnjem maloljetniku podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.