Dvije osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama u Varaždinu i Horvatskom Foto: Ilustracija/Pexels

Dvije osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama u Varaždinu i Horvatskom

vv | 25.7.2023. u 16:45h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 24. srpnja, oko 16.10 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 46 godina upravljao je teretnim automobilom iz smjera Koprivničke ulice u smjeru mjesta Pušćine. Dolaskom do četverokrakog raskrižja gdje prometom upravljaju semafori, ušao je vozilom u raskrižje zadržavajući smjer kretanja u trenutku kada je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu za njegov smjer kretanja. Tom prilikom prednjim je desnim dijelom teretnog automobila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljala 40-godišnjakinja, koja se kretala odvojkom Međimurske u smjeru Ludbreške ulice, a na raskrižju s Međimurskom ulicom imala je upaljeno zeleno svjetlo za njezin smjer kretanja. U prometnoj nesreći ozlijeđena je 40-godišnjakinja. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Također u ponedjeljak, 24. srpnja, oko 19.05 sati u mjestu Horvatsko, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom te je izlaskom iz zavoja započeo pretjecanje vozila preko pune linije na kolniku, da bi se u tom trenutku sa lokalne ceste u promet uključilo osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak, a koji se nije zaustavio na znak "stop" i nije propustio vozilo koje se kretalo cestom na koju ulazi. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg dijela vozila 21-godišnjaka u prednji dio vozila 19-godišnjaka. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 19-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.