DVD-ovima s područja Cestice po 5.000 kuna za dan Sv. Florijana Foto: Franjo Talan/Općina Cestica

DVD-ovima s područja Cestice po 5.000 kuna za dan Sv. Florijana

Varaždinske vijesti | 9.5.2017. u 08:20h | Objavljeno u Crna kronika

Tradicionalnu proslavu vatrogasnog zaštitnika Svetog Florijana cestički vatrogasci priredili su u nedjelju, 7. svibnja, a okupljanje vatrogasaca započelo je u deset sati u Školskoj ulici na parkiralištu DVD-a Babinec. Postrojavanje je obavio zapovjednik Zajednice Milenko Biškup, a nakon izvođenja državne i vatrogasne himne praznik je vatrogascima čestitao načelnik Mirko Korotaj, te potom i predsjednik Zajednice Darko Majhen.

Potom je u pratnji limene glazbe Maestoso svečani ešalon krenuo prema župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovec gdje je s početkom u 11 sati vlč. Zorislav Šafran predvodio misu.

U završnom dijelu proslave članovima koji su stekli nova zvanja u vatrogastvu uručene su diplome, a za višedesetljetni rad i požrtvovnost na vatrogasnim intervencijama zlatnu vatrogasnu plamenicu Hrvatske vatrogasne zajednice primio je Tomislav Knezoci, član DVD-a Babinec.

Povodom blagdana Svetog Florijana načelnik Općine Mirko Korotaj uručio je svakom DVD-u za nabavku vatrogasne opreme poklon bon u vrijednosti od 5.000 kuna plus PDV-e, a vrijedni domaćini potom su za sve sudionike priredili ručak u sali vatrogasnog doma.

Označeno u
Galerija slika